KPSavjetnik


Savremeni računovođa suočen je sa brojnim izazovima, pitanjima i dilemama. Biti apsolutno siguran u sve odluke i postupke je tako teško dostižan cilj naročito kad se ima na umu broj propisa koji važe i koji su važili a koje moramo izuzetno dobro poznavati. Učestalost promjena propisa, kao i tehničkih promjena, stavlja nas stalno u poziciju učenika. Primjetili smo da mnoge računovođe polako gube entuzijazam i volju da obavljaju ovaj posao upravo iz razloga što ne uspijevaju održati korak sa svim promjenama.Ko može biti korisnik usluge KPSavjetnika?

Usluga KPSavjetnika može biti naročito korisna za računovođe koji su na početku svoje samostalne karijere ili koji uprkos znanju i iskustvu osjećaju nesigurnost u ovom poslu.

Korisnici usluge KPSavjetnika mogu biti privrednici koji u okviru svojih firmi zapošljavaju računovođe, a koji žele obezbjediti dodatnu sigurnost u svom poslovanju.


Za koja pitanja možete tražiti uslugu KPSavjetnika?

Za sve dileme iz oblasti knjigovodstva, te razumjevanja i primjene poreskih propisa, kao i za dileme u vezi tehničkih problema koje se javljaju prilikom korišćenja poreskih aplikacija.


Na koji način pružamo uslugu KPSavjetnika?

U zavisnosti od vaših potreba pružamo uslugu savjetovanja jednokratno ili zaključivanjem ugovora na određeno ili neodređeno vrijeme.

Ukoliko ste zainteresovani za saradnju možete nam se obratiti putem email-a info@kontoprom.comnavodeći osnovne informacije o potrebama koje imate i ciljevime koje želite postići, nakon čega dogovaramo sastanak na kom utvrđujemo u kom obimu i na koji način ćemo pružiti uslugu KPSavjetnika.


Da li se uvođenjem usluge KPSavjetnika ukidaju besplatni odgovori?

KontoProm će i dalje davati besplatne odgovore na vaša pitanja. Kada odgovor prestaje biti besplatan jasno je da će na to uticati koliko često postavljate pitanje, kao i koliko angažovanja zahtjeva davanje odgovora. U svakom slučaju, na nama je procjena da li pitanje koje ste postavili ostaje u domenu besplatnog ili je za dobijanje odgovora potrebno da platite uslugu.


Da li postoje glupa i trivijalna pitanja?

Definitivno, glupa pitanja ne postoje. Osnovni problem ove profesije jeste izuzetna odgovornost a koja dalje proizvodi veliki strah od greške, jer su kazne ogromne, te stres zbog kratkih rokova. Sve su to razlozi da naš um često blokira i da ne vidimo rješenja, a nerijetko krenu i dileme po pitanjima u koja smo do juče bili apsolutno sigurni.


Dakle, nema trivijalnih i glupih pitanja. Prvi korak u rješavanju problema jeste pisanje pitanja tj. njegova artikulacija i ta aktivnost vam možda bude sasvim dovoljno tako da u momentu pisanja znaka upitnika vaš um sam već dođe do odgovora. Ukoliko, pak, to ne bude tako, slobodni ste svoje pitanje poslati na našu adresu.